Search

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tahukah anda???


Makhluk-Makhluk Yang Kita Telan Secara Tak Sedar
 
Disebabkan ukurannya yang teramat kecil dan susah untuk dilihat dengan mata kasar, secara tak sedar kita telah tersedut makhluk-makhluk ini melalui udara dan debu, bahkan turut ditelan bersama makanan dan minuman yang ada.  
 

Kalau saja kita dapat melihat wajah, rupa dan bentuk makhluk-makhluk ini, pastinya kita tak sanggup untuk menelan mereka. Saya beritahu anda, wajah mereka sangat menggerunkan!(yelah 2..actually aku suka tngok..sekecil kehidupan, tetap Allah bg rezeki utk mereka hdup..)


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu.jpg



Ini merupakan gambar dari bakteria/kutu debu yang biasa hidup di sofa dan tilam tempat tidur kita. Kalau anda tidak berasa gerun, anda bukan manusia normal :p

 


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu2.jpg



Ini merupakan imej bakteria yang biasa hidup di bulu kucing dan anjing peliharaan. Ini adalah hasil karya pemenang pertandingan fotografi sains, iaitu Steve Gschmeissner, 61 tahun, yang mengabadikan mahluk-mahluk mengerikan ini dengan kamera yang dilengkapi dengan Microscope zoom yang mampu memperbesar ukuran sehingga beratus-ratus kali.


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu5.jpg



Ini pula adalah imej bakteria yang biasa hidup di roti yang tidak dibungkus dengan kemas. Bayangkan saja, dalam sekeping roti Gardenia atau roti Hi-5 yang anda makan, terdapat beratus malah beribu-ribu bakteria ini. Justeru, pastikan anda membungkus roti anda dengan kemas.


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu4.jpg



Imej di atas adalah imej larva lalat hijau yang diperbesar sehingga 100 kali ( 100x zoom). Nampak macam makhluk asing yang sangat tak kiut kan?


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu3.jpg



Gambar ini pula hanyalah gambar lalat hitam yang selalu berterbangan dalam rumah anda. Bengiskan wajah dia ni?

Aku nak bussiness mcm nie =)

you need help =D

just sharing sumthing funny ;)

Flowers and meanings...

Bunga bunga berguguran,
Meniti hari-hari sepi,
Walaupun kini kita berjauhan,
Namun kau tetap kekal di hati,

Damn jiwang plak malam nie. Aku tak taw la kenapa baru-baru nie aku terasa jiwang yang amat. Tengah2 layan perasaan nie aku google pasal bunga. Yes BUNGA!!! Actually setiap bunga ada makna2 tertentu dan of course la smua taw bunga Ros/Mawar merah melambangkan rasa cinta dan kasih sayang. Tapi still banyak lg bunga2 yang laen yang membawa maksud2 tertentu. Just for share =)

Bunga Cinta...yang kekal selamanya sampai bila-bila..

Ros Merah 

Tulip Merah

Bunga Persahabatan..sebagai ingatan kepada si dia..

Alstroemeria

pink carnation

statice

Bunga Kejujuran...

White carnations

daisies

gladiolas = kekuatan..

purple hyacinth = kepercayaan dan harapan..

jonquil = Simpati..

cyclamen = Selamat tinggal..


Bieber got shot by everybody..muahahahaha

I love this..im totally love this!!!! hahahaha

IZZATI ADIBAH MOHD NOOR: more than u know i do

IZZATI ADIBAH MOHD NOOR: more than u know i do: "duhh!ngn lappy pun nk jeles kn?sorry babyxsngajajuz nk mnja2 ngn uxsngka plakk u majukk ngn isorry*tgn kt telinga da ready utk ketuk ketampi..."

heheh..awek aku nya blog..terharu =p

Kematian..

Baru2 nie ada kematian kat kawasan perumahan yang aku duduk sekarang nie..ps2 esoknya plak ada kenduri..adoi..dah la sedara mara tuan rumah plak tue..kesian gak..anyway aku baru je balik dari makan2 kat sana..tengah2 lepak depan lappy ngan perut buncit nie, teringin plak nak kongsi gambar yang dah lama aku simpan dalam email aku..baru je hari nie nak kongsi...

OK..JANGAN SEKALI2 PARKING KERETA TAK BAYAR..SIAN FAMILY 2..AHAHAHAHA



lokasi : England..Malaysia rilex je suda xD

JapLish -- Japanese English --

Wowowoweeeeee...Jepun kembali lagi..ahaha..sejara jujur ak mengaku yang aku nie peminat manga n anime jepun..layan dow..motion anime tue nampak smooth je except cam one piece n bleach..kualiti hancur..taw la nk catchup ngn manga tp pada2 la cket..ncb baek ak dpt berita y anime One Piece akan dalam hiatus untuk 2 tahun yang akan datang lepas kematian Ace..owh, hiatus maknanya 'break' atau berehat dr melakukan apa2..bagi aku ini suda cukup bagus..ahaha

tapi malam nie nak kongsi gambar jiran kita dari timur nie je..layan gak..nak tergelak pown ada coz ayat 'japlish' y agak pening untuk di fahami..ahaha..baca la sndiri =D

1. pe y dia cuba smpai kan nie??


2. kat jepun ada lelaki y bukan jantan kot...



3. Sila bawa tisu sndiri k..xpown jual tisu terpakai..ahaha



4. Saya takut keju =D



5. Bina air???





6. melompat dalam lif masuk penjara??





7. HERROO!!!!!




8. WOW!!!!



9. OK..dah leh strt smoking coz pening nk fhm




10. terbaek....





11. kalah Malaysia..ahahaha





12. Majalah dalam peti sejuk???






13. Maaf sy xde soul =(



14. bgus nie...ahahaha




17. woooot xD



  



Template baru...........

Weeeeeeeee....akhirnya bertukar jugak template blog aku. Terasa puas coz template sebelum nie nampak semak sangat. Dengan button share fb, tweet, n ntah apa2 lg button y ada. So aku decide pilih template yang simple. Aku pown malas nak letak widget banyak sangat. Semak weihhhh!!!! At least template nie orang senang nak usha, xpayah nak click link sana n link cnie. Baca je apa y ada depan mata. btw it's best previewed using Chrome n 14 inch Monitor screen. Besar lagi dari tue sah2 nampak buruk.

Actually nak letak wallpaper nie...

tapi terpaksa guna wallpaper nie plak atas2 sebab2 tertentu...

So there u have it..a simple template for a simple kind blog to read..tq 4 reading..appreciate it a lot =)

Salah anggapan oleh majikan lelaki

Bila gambar keluarga terletak di atas meja lelaki,
Ah
.. bagusnya laki nihorang yang bertanggungjawab.
Bila gambar keluarga terletak di atas meja wanita
Emm
.. perempuan nih mesti jenis yang pentingkan keluarga sebelum kerjayanya.


Bila meja lelaki bersepah-sepah
Dia
 nih memang rajin bekerja dan merupakan orang yang sibuk.
Bila meja wanita bersepah-sepah
Pompuan
 nih memang jenis tak tau kebersihan dan keadaanya memang tunggang-langgang.


Bila lelaki yang sedang bercakap dengan rakan sepejabatnya
Mesti
 dia tu tengah berbincang mengenai perjanjian dengan syarikat ABC.
Bila wanita yang sedang bercakap dengan rakan sepejabatnya
Mesti
 dia tu tengah mengumpat dan bergossip.


Bila lelaki tidak berada di mejanya
Mesti
 dia tu tengah pergi meeting,
Bila wanita tidak berada di mejanya
Mesti
 dia berada kat dalam tandas tengah bersolek,


Bila lelaki tidak berada di dalam pejabatnya
Mesti
 dia pergi berjumpa dengan customer dan clientnya.
Bila wanita tidak berada di dalam pejabatnya
Mesti
 dia pergi keluar bershopping.


Bila lelaki makan tengah hari bersama BOSS
Nampaknya
 dia mungkin akan dapat naik pangkat nanti.
Bila wanita makan tengah hari bersama BOSS
Nampaknya
 dia mempunyai hubungan sulit dengan BOSS.


Bila BOSS mengkritik lelaki
Selepas
 ini dia mesti akan berusaha meningkatkan pencapaiannya.
Bila BOSS mengkritik wanita
Selepas
 ini mesti dia merajuk.


Bila lelaki akan berkahwin
Dia
 akan lebih bertanggungjawab dan matang selepas ini.
Bila wanita akan berkahwin
Dia
 akan mengandungberanak dan akhirnya dapat cuti panjang.


Bila lelaki mempunyai anak
Nampaknya
 dia memerlukan bonus atau kenaikan pangkat.
Bila wanita mempunyai anak
Nampaknya
 dia akan membebankan wang company dengan faedah cuti bersalinnya.


Bila lelaki keluar untuk urusan perniagaan
Bagus
 juga dia keluar kerana ia bagus untuk membina kerjayanya.
Bila wainta keluar untuk urusan perniagaan
Apa
 yang lelaki dia akan berkata kelak?


Bila lelaki berhenti kerja kerana mendapat pekerjaan baru
Nampaknya
 dia mengenali yang mana satu memberikan kelebihan kepadanya.
Bila wanita berhenti kerja kerana mendapatkan pekerjaan baru
Wanita
 memang tak boleh diharapkan lansung dan tidak tetap pendirian

Speech by Lim Guan Eng

Baru je tadi aku bukak Gmail aku n aku dapat email yang agak menarik. Secara jujurnya aku x berapa minat nak join dalam berpolitik coz bagi aku Malaysia nie dah terlampau ramai kaki menipu, kelentong, cakap lebat sampai x ingat dunia. Tapi aku suka perhatikan perkembangan politik n ekonomi Malaysia, so bagi aku info nie sangat2 berguna..Email tue aku dapat dalam English n aku agak malas nak translate coz ade istilah2 ekonomi yang aku pown jarang2 sangat nk guna, so ak copy paste kandungan email tue kat cnie k..

----------------------------------------

Subject: Fwd: Speech by Lim Guan Eng whilst campaigning for the PAS candidate in the Tenang By-Election on Tuesday, 25th January 2011 at 8 pm:

Don't recall reading this in the STAR. They will not publish this news.
Since the mainstream media is banned from publishing such news by the government, please do a bit of national service by forwarding this report to your contacts on the net and ask them to repeat the process.
Just imagine the exponential power of disseminating news in this manner. If one person sends out this message to 10 of his contacts and each of the 10 contacts in turn repeats this process of spreading the word around, by the 7th level, 1 million readers would have received the same message.
This is one simple and powerful way where we can spread the censored message to the rakyat to bring about a change of government for the good of the country.


Speech by Lim Guan Eng whilst campaigning for the PAS candidate in the Tenang By-Election on Tuesday, 25th January 2011 at 8 pm:
http://4.bp.blogspot.com/_hOsK_zPbsW8/TCFiiaMrlgI/AAAAAAAAAdo/MKWYDWM39Tk/s200/lge_blog_portrait_4.jpg

The 4 PR states RM25 billion investments have beat the other
10 BN states attracted 53% of Malaysia's total investments of
RM47.2 billion in 2010

The 4 PR states of Penang, Selangor, Kedah and Kelantan have beaten the other 10 BN states by attracting RM25 billion in investments comprising 53% of Malaysia's total investments of RM47.2 billion in 2010. For the first time in history, Penang is now the new champion of investments in Malaysia, coming out top in 2010.
Penang replaced the previous 2009 champion Sarawak by recording RM 12.2 billion in 2010 as compared to Sarawak RM3.9 billion. Penang was No. 4 in 2009 with RM 2.1 billion but shot up 5 times to No.1. On the other hand Sarawak went down from No.1 in 2009 with RM 8.5 billion to No. 4 with RM3.9 billion in 2010. Penang's success in drawing in RM12.2 billion is an extraordinary vote of confidence by both foreign and local investors in the PR state government of Penang.
The No.2 state after Penang is another PR state of Selangor with RM 10.6 billion in investments. In fact the 4 PR states of Penang, Selangor, Kedah and Kelantan combined comprise RM 25 billion investments or 53% of the total investments in Malaysia of RM47,177 million in 2010. These 4 PR states alone can beat the remainder 10 states of BN Malaysia combined!
Despite the financial constraints and limitations imposed by BN, PR have shown our good governance. In Penang we have excelled by being praised by the Auditor-General Report for being the best financially managed state with record surpluses of RM88 million in 2008 and RM77 million in 2009. Penang became the first state government in history to be commended by Transparency International for CAT(Competency, Accountability and Transparency) governance in establishing integrity in leadership.
We have wiped out hard-core poverty, the first state to do so in Malaysia. We are giving senior citizens RM100 every year and when they die, their beneficiaries a one-off RM1,000/-. All partially assisted schools of Chinese,Tamil and Sekolah Agama Rakyat are given a fixed sum of at least RM11.3 million every year. We are working towards a wifi state offered free of charge.
Penang is going green and leading in green practices such as "No Free Plastic Bag" campaigns and waste treatment through 3R of Reduce, Reuse Recycle. Penang enjoys the cheapest water rates in the country. Penang is also the Silicon Valley of Malaysia and selected as the most livable city in Malaysia on par with Kuala Lumpur. We have done more in 3 years what BN fail to do in 51 years.
So who says that PR can not govern. We may not have the experience but neither do we have the experience to cheat or be corrupt. PR has proven that a clean government can outperform corrupt governments. Voters of Tenang should choose PR that offers a better future not only for you but for your children.
PR is the better choice because we embrace the future. We embrace the future by embracing each and every one of you whether Malays, Indians, Chinese, Kadazans and Ibans as Malaysian brothers and sisters, Malaysian sons and daughters. Let us grow together, learn together and enjoy the success together.


-----------------------------------------

So there you go..tapi kita sebagai pembaca n pemerhati, jangan percaya cakap ahli politik nie bulat2..ada yang baek, n ada yang buruk..x kesah la mamat 2 dari wakil politik yang mana satu..jangan sebab taksub sangat dengan apa yang kamu buat, kamu jadi buta,tuli, pekak n jadi cacat OKU dan dipergunakan dalam permainan politik kat Malaysia nie (khusus buat ahli politik tegar yang x sedar diri)..sekian


Jangan curi WiFi


Still nak curi line lagi??? ahahahaha

OMGzone.dead


Waaaaa..agak lama dah aku tak bukak account World of Warcraft ak kt OMGzone.net..ntah ape la yang dah jadi kat server tue..mati dah kowt. Sayang je server Malaysia terbiar macam tue..Nak salahkn player, xleh gak coz semua sanggup tunggu sampai 4-5 bulan untuk update patch..dah la lambat..server laen dah lama move on..semua pasal GM yang tak bertanggungjawab la..biased..nak tunggu budak2 Hordie lama blah baru nak active balik..suey je..Aku rasa character ak kat dalam tue memang dah cukup imba..jumpa ally je trus kill on the spot, tanpa belas kasihan..biar la dia nak start flame war kat channel LFG..peduli apa aku..

skrg plak pindah HeroicWoW..ramai gak player, tapi agak bosan gak sebab smua masing2 nak Battleground atau secara ringkasnya PVP..aku lagi suka raid weyh (PVE)..biar la aku sanggup tunggu BENNY si Guild Master yang kuat berak tue..janji leh lepak sama2 dak guild, masing2 maki (dengan niat baek beb, bukan nak bagi marah..melawak je) 1 guild..aku xkesah..ak x amek hati..so sekarang folder WoW kt laptop ak pown dah delete..kekadang terasa nak maen balik, tapi ak rasa macam kene tangguh dulu niat tue..semester nie ada fyp..so aku nak focus..bagi aku fyp nie sama level ngan SPM tym skola menengah dulu..ape2 hal ak nak wat elok2..but still....

AKU NAK RAID!!!!!




About Me

My Photo
N Hafizi Kamaruzzaman
Just an average Joe..looking for something new to explore and study..

so surprise me! =)



View my complete profile

Followers