Search

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tahukah anda???


Makhluk-Makhluk Yang Kita Telan Secara Tak Sedar
 
Disebabkan ukurannya yang teramat kecil dan susah untuk dilihat dengan mata kasar, secara tak sedar kita telah tersedut makhluk-makhluk ini melalui udara dan debu, bahkan turut ditelan bersama makanan dan minuman yang ada.  
 

Kalau saja kita dapat melihat wajah, rupa dan bentuk makhluk-makhluk ini, pastinya kita tak sanggup untuk menelan mereka. Saya beritahu anda, wajah mereka sangat menggerunkan!(yelah 2..actually aku suka tngok..sekecil kehidupan, tetap Allah bg rezeki utk mereka hdup..)


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu.jpg



Ini merupakan gambar dari bakteria/kutu debu yang biasa hidup di sofa dan tilam tempat tidur kita. Kalau anda tidak berasa gerun, anda bukan manusia normal :p

 


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu2.jpg



Ini merupakan imej bakteria yang biasa hidup di bulu kucing dan anjing peliharaan. Ini adalah hasil karya pemenang pertandingan fotografi sains, iaitu Steve Gschmeissner, 61 tahun, yang mengabadikan mahluk-mahluk mengerikan ini dengan kamera yang dilengkapi dengan Microscope zoom yang mampu memperbesar ukuran sehingga beratus-ratus kali.


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu5.jpg



Ini pula adalah imej bakteria yang biasa hidup di roti yang tidak dibungkus dengan kemas. Bayangkan saja, dalam sekeping roti Gardenia atau roti Hi-5 yang anda makan, terdapat beratus malah beribu-ribu bakteria ini. Justeru, pastikan anda membungkus roti anda dengan kemas.


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu4.jpg



Imej di atas adalah imej larva lalat hijau yang diperbesar sehingga 100 kali ( 100x zoom). Nampak macam makhluk asing yang sangat tak kiut kan?


http://ruanghati.com/wp-content/uploads/2010/08/kutu3.jpg



Gambar ini pula hanyalah gambar lalat hitam yang selalu berterbangan dalam rumah anda. Bengiskan wajah dia ni?

Aku nak bussiness mcm nie =)

you need help =D

just sharing sumthing funny ;)

Flowers and meanings...

Bunga bunga berguguran,
Meniti hari-hari sepi,
Walaupun kini kita berjauhan,
Namun kau tetap kekal di hati,

Damn jiwang plak malam nie. Aku tak taw la kenapa baru-baru nie aku terasa jiwang yang amat. Tengah2 layan perasaan nie aku google pasal bunga. Yes BUNGA!!! Actually setiap bunga ada makna2 tertentu dan of course la smua taw bunga Ros/Mawar merah melambangkan rasa cinta dan kasih sayang. Tapi still banyak lg bunga2 yang laen yang membawa maksud2 tertentu. Just for share =)

Bunga Cinta...yang kekal selamanya sampai bila-bila..

Ros Merah 

Tulip Merah

Bunga Persahabatan..sebagai ingatan kepada si dia..

Alstroemeria

pink carnation

statice

Bunga Kejujuran...

White carnations

daisies

gladiolas = kekuatan..

purple hyacinth = kepercayaan dan harapan..

jonquil = Simpati..

cyclamen = Selamat tinggal..


Bieber got shot by everybody..muahahahaha

I love this..im totally love this!!!! hahahaha

IZZATI ADIBAH MOHD NOOR: more than u know i do

IZZATI ADIBAH MOHD NOOR: more than u know i do: "duhh!ngn lappy pun nk jeles kn?sorry babyxsngajajuz nk mnja2 ngn uxsngka plakk u majukk ngn isorry*tgn kt telinga da ready utk ketuk ketampi..."

heheh..awek aku nya blog..terharu =p

Kematian..

Baru2 nie ada kematian kat kawasan perumahan yang aku duduk sekarang nie..ps2 esoknya plak ada kenduri..adoi..dah la sedara mara tuan rumah plak tue..kesian gak..anyway aku baru je balik dari makan2 kat sana..tengah2 lepak depan lappy ngan perut buncit nie, teringin plak nak kongsi gambar yang dah lama aku simpan dalam email aku..baru je hari nie nak kongsi...

OK..JANGAN SEKALI2 PARKING KERETA TAK BAYAR..SIAN FAMILY 2..AHAHAHAHA



lokasi : England..Malaysia rilex je suda xD

About Me

My Photo
N Hafizi Kamaruzzaman
Just an average Joe..looking for something new to explore and study..

so surprise me! =)



View my complete profile

Followers