Search

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Amoi Cina Lawa????

Dasar jantan tak guna. Nampak amoi je terus pandang, biar la awek ada kat sebelah. Mata jantan-jantan miang nie terus melihat lenggok pikuk pergerakan amoi tersebut. Rasa awek tue lawa?? Ahahaha nia la hakikat yang sebnarnya. Sila lihat gambar di bawah...

































Mee Sedap + Sosej

Star Wars Last Dinner

Jam telah mnunjukkan pukul 8.30 minit malam dan mataku masih khusyuk menatap wajah laptop ku yang paling ku sayang. Saban hari tak lepas aku mnyentuh dan menekan papan-papan kekunci, bagaikan ianya sebuah piano yang mengeluarkan irama yang begitu mengasyikkan. Namun secara tiba-tiba irama tersebut terganggu dengan bunyi sumbang, bunyi yang sama tatkala kawan serumahku membuang air besar. Adoi perut dah lapar rupanya.

So dengan lemah longlai ak menolak laptop ku ketepi dan berjalan ke arah dapur, namun sempat juga ku kembali berpaling dan menjeling, berharap agar laptop tersebut memanggil namaku dan menghalang ku pergi. Apalah yang ku harapkan dari objek yang mati, yang tiada hati dan perasaan. Agak berat hatiku ingin berpisah tetapi ku gagahkan jua hati ini.

Ku capai bungkusan Mee Sedap yang baru sahaja ku beli di Pasaraya Mydin 2 hari lepas. Ku ramas-ramas lalu ku koyakkan bungkusan luar mee tersebut. Hatiku berang. Mengapa pengeluar mee segera harus meletakkan 3 bungkusan laen di dalam bungkusan tersebut. Dalam diam hatiku menyumpah industri mee segera. Ku buka peti sejuk, dan mengambil bungkusan sosej. Bungkusan lagi. Jiwaku kelu, tak mampu lagi ku berkata apa-apa. Inilah realiti kehidupan sekarang. Asyik bungkus je. Aku je lagi yang belum berbungkus. Berbungkus dengan serban maksudku.

Ku panaskan kuali lalu memasukkan sosej yang telah di potong halus ke dalam kuali berserta minyak, serta ku masukkan mee yang juga telah ku rendam dalam air panas sebentar tadi. Setelah semuanya selesai aku kembali ke hadapan laptop ku. Masih tiada reaksi apa-apa darinya. Kaku. Ku makan dengan perlahan mee tersebut dengan diam. Terasa seperti pasangan kekasih yang yang mungkin akan putus pada bila-bila masa sahaja. Selesai makan aku kembali ke hadapan laptop. Ku buka Blog ku yang cuma setahun jagung nie lalu ku coretkan semua isi hatiku. Ku mencari button "PUBLISH POST" lalu ku tekan. Maaf, aku tak dapat menahan persaan ni lagi. Selamat tinggal. Button shut down ku tekan......

MATLAB : Display pic in axes tutorial

Ini merupakan tutorial utk sapa2 y still baru/newb/freshie etc (sedar diri cket pls). Masalah utama utk memaparkn gmbr kt dalam axes ada coding. Kt cnie ak de sertakan beberapa contoh code lines, M-files, n interface supaya jgn jd lampi cam ak dlu2..

Ini merupakan tutorial ringkas mcm mna nk kawal contrast image....link d bawah merupakan source file utk interface d atas dan utk mnyusahkn kamu smua, ak x sertakan file .fig..sila ikut tutorial y diberikan and faham stiap line coding tersebut..PEACE NO WAR xDPowepoint Slide tutorial =  http://www.mediafire.com/?oefnolztl1fx762M-file = http://www.mediafire.com/?vydtrtqqtl38qr6

Review : Hereafter



Starring Matt Damon

ok this movie sux..jln citer slow, anti-climax..ending y bosan..ok dats all..so sad..im a big fan of Matt Damon =/



Review : No String Attached





Title : No String Attached                                                                
Cast : Natalie Portman, Ashten Kutcher, Kevin Klein    
Director : Ivan reitman                                                   

Waaahhhh..movie review..ahahaha..honestly ak rsa movie nie mmg best..ssuai la ngn jiwa ak..jalan cerita y menarik, luar dr kebiasaan, mmg favourite ak..cuma silapnya kalo tngok kt wayang byk scene 18SX y kne cut..Arrgghhhhhh..tension gak..huhuhu..tp siyes lpas nie ak nk donlod unrated punya..layan smpai 2 3 kali..muahahaha...final result?? 9/10..xckup 10 coz air mata x mngalir je..kalo x mmg ak dah bg fullmark ;p

lgi gmbr2 y mnarik ;)
 credit : google je laaa..ahaha

pop quiz????

d saat mata ak trbuaikn mimpi2 indah, tidurku telah d ganggu dengan deringn phone Sony Ericson W880 Walkman milik ak y telah menjangkau usia 3 thun. Benar phone tersebut telah byk berbakti kpd aku. Telah byk penglmn y telah ia lalui. balingn ke dinding, terjatuh ke dlm lubang jamban, dipijak or trduduk oleh punggungku y tembam ini juga telah mnjadi amalan harian. Kini ia sedang mniti hari2 tuanya. Speaker y rosak n badan y penuh dngn calar tidak mghalang ak utk trus mggunakn khidmatnnya. Namun phone tue jugak la y mmbawa berita bruk  utk ak pada pg isnin y ceria ini. POP QUIZ at 8!! damn ak plak bngun 8.50..habes smua dak2 rmh ak x amek quiz tersebut. Served we right!!!!

Ah, dah mungkin takdirnya begini. Ku terima dengan redha.UHUHUHUHUHU /cry out loud!!!
blood elf female crying mati laki..wuwuwuwuwuwwuuu

test

qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
ddddddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddddddddd
ddddddddddddddddddddddddddddddd
ddddddddddddddddddddddd
dddddddddddddd
ssssssssssssssssssssssssssssssss
ddddddddddddddddd

About Me

My Photo
N Hafizi Kamaruzzaman
Just an average Joe..looking for something new to explore and study..

so surprise me! =)



View my complete profile

Followers